Tennessee Girls in STEM (TGIS) Conference

While recent state law does not allow public institutions like MTSU to mandate the wearing of face masks except under severe and specific conditions (which include a declaration by the governor of a COVID-specific state of emergency), we strongly recommend their use while inside campus buildings or when social distancing is impractical.

Location

This year's conference will be held on the MTSU campus. Parents will drop their children off beginning at 8:00 a.m. at SCI (Atrium) and pick them up at LRC (221). See Schedule below for more information.

Schedule (Registration required to attend)

Campus Welcomes 8:45 AM - 9:00 AM  (15 minutes)
Keynote 9:00 AM – 9:35 AM (35 minutes)
Questions 9:35 AM to 9:45 AM  (10 minutes)
Go to Workshop 1 9:45 AM - 10:00 AM (15 minutes)
Workshop 1 for Middle Schoolers
 Panel for High School Girls
10:00 AM - 11:00 AM (60 minutes)
Go to Lunch 11:00 AM to 11:15 AM (15 minutes)
Lunch 11:15 AM to 11:45 AM (30 minutes)
Go to Workshop 2  11:45 AM to 12:00 PM (15 minutes)
Workshop 2 12:00 PM – 1:00 PM (60 minutes)
Go to Workshop 3 1:00 PM – 1:15 PM (15 minutes)
Workshop 3 1:15 PM – 2:15 PM (60 minutes)
Return to LRC 2:15 PM – 2:30 PM (15 minutes)
Door prizes and Dismissal 2:30 PM to 3:00 PM (30 minutes)

Keynote Speaker

Information about our Keynote Speaker will be added soon.

TGIS High School Panel Discussion

Information about our Keynote Speaker will be added soon.

 

 

TGIS Logo


Facebook IconTwitter IconInstagram Icon

TGIS is now on Facebook. Please follow us if you have attended TGIS before, plan to attend, or are interested in volunteering.


Contact Us!

tgis@mtsu.edu
(615) 494-7763


Insight into Diversity Logo


GRITS: Girls Raised in Tennessee Science


TN Girls in STEM is open to all without a preference or restriction based on sex.